söndag 10 juni 2012

"Säg nog har du väl sett vad som i luften skett....

Nä...det är inte nån rosa elefant iallafall!

Gul tjock dimma vaknade vi till idag...Konstigt ljus blir det då också! Någon sa att det berodde på sandstorm och nån påstår att det blir så när bönderna bränner sina fält. Ja, vad det än är så är det lite jobbigt faktiskt.

Nu längtar vi ännu mer efter Sveriges friska luft! Strunt samma om det är kallare, bara jag kan andas normalt!
En annan sak som vi inte hade med i beräkningarna när vi flyttade hit är alla dessa j-vla mygg!!! I Sverige är myggen ganska feta, långsamma och låter.
Här är myggen smala, ljudlösa och går in i stelth-läge när man är på jakt efter dem! Myggbetten blir vätskefyllda och kliar till f-rbannelse.

Gustav har ganska stora problem med detta. Även i Sverige har han ju svullnat upp till oigenkännlighet. Därför är vi extra hariga här. Vet ju inte hur lång tid det tar till sjukhus om vi skulle behöva. Än så länge (peppar, peppar) har myggorna inte bitit honom så han har svullnat upp så mycket.

Vi sover numera i myggtält. Inte så vackra men otroligt praktiska. Vi har myggspray, myggsalva, tigerbalsam, myggrack och nu senaste investeringen är en mygglampa. det smäller ordentligt i den på kvällen när dem små otäckingarna går sitt öde till möte...moohahaahahaaa!!!

Denna veckan har också gått med rasande fart och det märks också att det är slutet av terminen på skolan. Många har redan lämnat Nanjing för sommarlov i sina hemländer. Men dem som är kvar har vi försökt träffa i veckan och ska träffa några i veckan som kommer.


 Gustav degar och målar på dagarna....



Så här såg Gustav ut förra året när myggorna bet honom i ansiktet.


Igår var vi på hemmaplan. Vi gick till en av dem lokala pubarna och åt lunch. På området där vi bor finns det mesta man behöver, storköp, restauranger, skolan.


Stollarna Sandberg på Potato Pub

Ha det så härligt nu! Kram



2 kommentarer:

  1. Hej!
    Mattias hälsar till Hugo och tackar för den fina figuren. Han var jätteglad och stolt över att han fått den från sin gamla dagiskompis i Kina! Mattias pratar då och då om Hugo och att han nu bor i Kina, som är på andra sidan jordklotet. Det är stort! Och så undrar och funderar han om Hugo kommer tillbaka till Mosås om tre år?!
    Hälsningar Lotta & Mattias

    SvaraRadera
  2. hej! kul att han gillade den! Det var inte lätt att hitta något som Hugo ville skicka. Han tyckte det skulle vara något väldigt speciellt...
    Ja, du mattias vi vet faktiskt inte alls vart vi hamnar om tre år! Inte ens säkert om det blir Örebro eller Sverige överhuvudtaget...
    Kram och ha en underbar sommar!

    SvaraRadera