söndag 23 september 2012

Mamma Mia! Vilken vecka.....


Den första roliga saken som hände var på tisdagen då det var Internationell matlagningskurs. Vi var sex deltagare som lärde oss laga asiatisk mat denna gången. Mycket gott och snabblagat!
Under tiden som vi lagar mat börjar sms och mail komma. Det är demonstrationer utanför vårt bostadsområde och skolan. Vi gör klokt i att stanna inne och låta Ayis eller chauförer handla och hämta våra barn på skolan om det skulle behövas. Blir ganska så nervös när man är nere i stan och man har ingen aning om hur det är där hemma. Min Ayi skulle ändå hämta Gustav men jag tycker det är lite olustigt om dem ska gå hem om det är demonstrationer på vägen. Jag får Jonas att åka till skolan och hämta upp dem och då är det inte ett spår av någon demonstration. Då känner man sig lite dum;). 
Men hellre safe than sorry....
På vår väg hem efter matlagningskursen körde vi igenom en demonstration. Det gick väldigt lugnt till och massvis med poliser överallt.
Demonstrationerna har att göra med dessa öar utanför kusten som kineserna anser som sina och detsamma gör japanerna...

 

I fredagskväll åkte svenska Nanjingfruarna ner till stan och åt på teppanyakirestaurang. 
Mycket gott och trevligt!


Därefter gick på och sjöng lite kareoke på KTV. Vi fick ett stort rum och oj vad vi sjöng! Och skrattade! 

Här har vi Sussie och maskoten....

Detta kort tog jag på övervåningen av vårt rum. 

För en månad sedan såg jag någonstans att musikalen Mamma Mia! skulle spela i Nanjing. Tänkte att det skulle vara så roligt att få se/höra den på kinesiska. 
Tyra, en av dem svenska ungdomarna satt barnvakt. Vi var borta hela eftermiddagen och killarna hade haft det så roligt hemma.
 Känns så skönt! 
Det kommer bli fler utflykter utan barn hädanefter. 

Det var en upplevelse att bara vara i salongen. Även fast det var 15 minuters paus i mitten så var det en en väldig aktivitet på kineserna under hela föreställningen. Dem gick på toa, pratade i telefon, gick o handlade chips och dricka....





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar