söndag 10 februari 2013

"Finns det svenskt kaffe på hotellet?"

Halloj på er och Gott Nytt orm-år!
Det ju mycket därför vi nu är i paradiset, för att det är nyårsfirande i Kina. Det innebär att det smälls fyrverkerier dygnet runt i drygt en vecka....

Ska väl berätta om veckan i korta drag först innan jag tar med er till Thailand.

Det blev en ganska lugn vecka. Gustav blev hostig och snuvig och lite febrig på tisdagkväll så det vara bara att låta herrn vara hemma och kurera sig innan Thailandsresan.
På fredagen var det stort firande på skolan. Det var drakdanser och alla eleverna skulle klä sig i kinadräkter eller röda kläder.
Hugo var den enda av våra barn som kunde gå. Gustav fick snällt stanna hemma med Ayi, så jag och Jonas kunde gå och se Hugo.
När storsamlingen var slut gick jag och Jonas hem för att packa ner det sista. Klockan halv tre hämtade chauffören oss och vi hämtade Hugo i skolan och började vår resa!

Vi ville ha god tid på oss eftersom det är många som reser på denna högtiden. När vi kom till flygplatsen hade vi drygt två timmar innan flyget skulle lyfta från Nanjings flygplats.
Vi fick snabbt plussa på ytterliggare två timmars försening på det..:((
Hur kul är det att vänta med två ivriga barn på en trist flygplats?

Vi blev också lite oroliga att vi nu skulle missa planet till Phuket från Guanshou (osäker på stavningen). Där skulle vi ha två timmars väntan...

Iallafall, iväg kom vi så småningom. Trots åksjuketabletter så tyckte jag flygresan var lite skakigare än jag ville att den skulle vara...Men jag mådde inte illa iallafall...;)

Tur var att vi sa till i planet att vi var oroliga att vi inte skulle hinna med planet till Phuket. Vi skulle landa när vi fick boarda det andra planet. Helt enkelt en omöjlig ekvation.

Därför fick fick specialeskort när vi kom fram! Vi åkte först en liten buss till utrikesterminalen. Det var ingen kort bit och vi skulle ALDRIG ha hunnit gå hela vägen. Sen fick vi gå i gräddfilen vid emigrationstationen. Därefter fick vi åka en sån där liten bil ( en sån som man bara ser glida omkring på flygplatsen). I racerfart blev vi körda till vår gate. Turen i oturen så var det planet också försenat så när vi kom så var det boarding. Vi hann! Och det var en underbar flygtur.

Hugo och Gustav sov sig igenom båda planen i princip. Det är en fröjd att flyga med de. Bara liiite svårt att få liv i de när vi hade bråttom mellan flygningarna. Men det är förståligt med tanke på att klockan var mitt i natten.....

Halv 5 Nanjingtid landade vi i Phuket. Halv 4 Thailandtid. Vi hade bokat transfer till hotellet men tror ni att det stod nån och väntade på oss? Nope.....
Det blev taxi istället.
Lite skraja var vi eftersom vi absolut inte visste vart han körde oss....

Men det blev bra! Han körde inte ut oss i skogen och lemlästade oss....;)

Sunwing resort Kamal beach. Ett underbart hotell med massor av skandinavier. Shartervarning som nån sa....Ja, är nog beredd på att hålla med. Men vi vill verkligen bada och sola och ha det BEKVÄMT! Det känneteckanr vår lilla familj...BEKVÄMT.
Snacka om lycka när Jonas hittade OLW-chips i affären, Ahlgrens bilar...m.m...Vet inte om nån kan förstå att det verkligen blir hallejua moment?!

En annan underbar sak med detta hotellet är att det finns flera pooler och vart vi än sitter så kan barnen bada och vi kan sitta i varsin solstol och titta på. Gustav har vi utrustat med armpuffar så han tar sig överallt i poolen...
Fast vi badar nästan lika mycket som de iallafall....:))

Nepp, nu är siestan slut och vi ska gå ner till poolen igen och njuta. Kanske blir det en och annan fruktdrink igen..:))...
En glad kille i sin fina kinadräkt. Gustav fick en likadan men han är svårare att fånga på bild...
 
Fint på killarnas skola när man firar nyår i Kina

Lååååång väntan på flygplatsen....

Äntligen på första flyget!

Gustav fick två säten för sig själv så han somnade så här...

Trött kille slängde sig ner i kuddarna i hotellfoajen när vi kom fram



Havet runt hörnet....





 

 





Vattengympa ala charter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar