söndag 14 april 2013

Det naggar i kanten....

Fågelinfluensa, Koreakrig, Föroreningar....

Ja, det är oroväckande att bo här just nu. Även om det sägs att det inte smittar människor emellan så vet ingen 100 % säker och jag tror inte att sanningen är sagd. Än så länge kan man ju inte göra annat än att hålla sig ifrån fåglar. Och om man ser till det stora hela så är det inte så många procent av Kinas befolkning som har blivit smittade och som dött.....

Den där tjommen som hotar med krig då? Också lite otäckt tycker jag...Det är ju som att ha att göra med ett barn....

Föroreningarna är otäcka men jag hoppas och tror att vi inte kommer få bestående men av att vi har bott här i två år. När det är mycket föroreningar i luften märker jag det och håller mig inne så gott det går. Nu några dagar har det varit väldigt bra och vi har sett den blåa himlen och haft 20-28 grader varmt. Helt underbart!

Veckan började med kinakurs som vanligt på måndagen och plugg på skolan på eftermiddagen.

På tisdagen åkte jag och Hugo ner till "vår" vårdcentral. Hugo hade problem med sina öron när han var 3, 4 år och det var nära att han skulle få rör inopererade i öronen men efter 1 1/2 år så blev det mycket bättre så det bidde inga rör. 
Nu har han själv sagt och vi har märkt att han hör sämre. Framförallt på höger öra. Därför hade vi bokat tid för ett audiologiskt test. 
Vi fick först komma in till doktorn på vårdcentralen och sen följde en sköterska med oss till ett lokalt sjukhus i närheten för koll.
Jag blir alltid lika förstummad när jag besöker sjukvården i detta land. Hygienen är det si och så med t ex.
Vi satt utanför ett rum när vi väntade på vår tur. Det FINNS dörrar till alla rum men de flesta står öppna så man ser rakt in.
När vi satt där kunde vi se förstorade näshår på en lite Tv-skärm och vi såg även mannen vars näshåren tillhörde. Han låg på en brits med en kamera i näsan samtidigt som sköterskan grävde runt i hans näsa.
Hugo tyckte det var såååå intressant! Jag tyckte bara det var äckligt. När han var klar spritade sköterskan instrumenten med lite sprit och näste man la sig på britsen och fick samma behandling...

Som tur var skulle ju Hugo inte göra nåt sånt utan det var ju hans öron och hörsel det gällde...
Det är som att slängas tillbaka till när man själv kollade hörseln när man var liten. 
Han var jätteduktig och räckte upp handen när han hörde ljudet. 
När han hade gjort testen och vi var tillbaka på vårdcentralen och doktorn kollade på resultatet så var det inte normalt. Vet inte om (skulle tro det) det berodde på hur de utförde testen eller om det är något onormalt med hans öron. Ialla fall ska vi träffa en specialist i Shanghai om ett par veckor. 

På fredagen skulle Gustavs klass uppträda på storsamlingen. De var så duktiga och modiga som stod på scenen framför 3-400 andra större elever! Gustav var en clown på scen. Tror inte han tänkte på att det var så många som såg honom....

På lördag morgonen åkte Jonas till Shanghai. Han kombinerar Formel 1 och jobbmöte. Hans två svenska chefer kommer till Shanghai och de ska kolla på F1 och sitta i möte på måndag. Han kommer hem på måndag kväll så han kan vara med och sjunga för Gustav på tisdag morgon när han fyller 4 år.

Igår hade vi en hemmadag. Barnen älskar att gå omkring i pyjamas och skrota hela dagen. Men på eftermiddagen märks det tydligt att de har haft en alldeles för lugn dag ;))...Skönt när de äntligen kom i säng så jag fick njuta i lugn och ro framför datorn. 

Idag var vi på skolan och flög med nyinköpta drakar. Tror inte vinden riktigt var med oss men vi får göra det flera gånger....Några andra svenskar dök också upp så det blev lite trevligt tjatter.

Nu ska jag göra en tårtbotten till Gustav på tisdag!
Här hade vi insyn i näsan ;)
Hugo var superkoncentrerad. Det var inget ljudisolerat rum så vi hörde upprörda kineser på andra sidan dörren.

 


Gustav brydde sig inte om publiken utan snackade med kompisarna på scen istället..




Imponerande att en 4 åring är modig som kan prata inför så många människor. Detta är Gustavs kompis Jamie


Pajas
Efter samlingen visade klassen upp sina konstverk

Varmt och skönt



Picknick i det gröna

Nån gång flög draken högt

Men mest såg det ut så här...

Vi ses om en vecka!
Motionsblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar