söndag 28 april 2013

Vart tog April vägen?

Time flies som det heter. Nu är det bara 6 veckor tills vi åker till Svedala igen. Och faktiskt så struntar jag i hur vädret kommer vara i sommar. Det är den rena luften jag vill andas! Här är det riktigt varmt och skönt nu men väldigt sällan som luften är bra.
Denna veckan som varit har jag börjat knyta ihop säcken på specialpedagogiska kurserna! Jag trodde i höstas att det skulle vara lätt som en plätt att plugga på distans när man "bara" går hemma. Men ack så fel jag hade! Tror jag har skrivit om det tidigare men eftersom merparten av familjerna som bor här och som har barnen på skolan har ena föräldern hemma så förväntas det att man som förälder ställer upp och hjälper till i skolan. Intressena har kolliderat många gånger. Oftast har det varit så att pluggeriet har fått vänta och jag istället tagit mig tid att vara i skolan med barnen. Vet ju att den tiden aldrig kommer igen. Det finns ju inte den möjligheten när vi bor i Sverige. Så därför fick jag lägga lite roligt på hyllan i veckan och pluggade järnet istället.
 
Skolan erbjuder aktiviteter efter skoltid. Allt från sporter till tankeverksamhet till estestisk verksamhet. Hugo har inte velat gå på något efter skolan förrut. Tror han har varit för bekväm. Det är mycket skönare att komma hem och göra lite som man vill än att utöka skoldagen med en timme.
Nu har han äntligen glatt mitt hk-hjärta och gått med i en matlagningskurs! Men matlagning och matlagning....Första gången limmade de ihop kakor med jordnötssmör och nu sist gjorde de nutella pizza med jordgubbar...Gott för magen i alla fall! Yummie for my Tummy (som Gustav säger)...
 
En livlig gosse den där Sandberg (tror jag de flesta tänker)

 
 Denna veckan är barnen lediga från skolan. Det är nationaldagen på onsdag den 1 maj. Vi slog ihop nytta med nöje i helgen och åkte till Shanghai. När det är helgdag i Kina så ser kineserna till att jobba på helgen innan så att de kan få sammanhängande ledighet. Vi hade fått tid till en öronspecialist i Shanghai för Hugos öron på fredagen. Egentligen skulle Jonas ha varit på jobbet i helgen men han jobbade från hotellet så vi kunde vara tillsammans ;).

Vi tog snabbtåget klockan 08.00 och var framme 9.30. Tiden hos doktorn var 11.30 så vi hade lite tid att checka in och kolla upp vart vi skulle. Vi åkte förbi när vi kom från tågstationen så vi visste att det låg nära copymarket, alltså gångavstånd från hotellet.

Det var en mottagning som var väldigt västerländsk och Hugo fick träffa en tysk läkare. Hon kunde direkt se att det var mycket vätska bakom båda trumhinnorna. Bakom den vänstra hade det dessutom blivit gult så det hade nog varit där ett tag. Detta är vanligt bland barn men oftast inte vid 7-års ålder.
Förmodligen så måste han nog få rör inopererat men hon ville försöka få bort vätskan med en salva som han ska ta tre gånger om dagen i 7 dagar, en spray på morgonen i 5 dagar och en spray på kvällen i tre veckor. Vi får hoppas det försvinner annars hoppas jag att det räcker att vi väntar med rören tills vi kommer till Sverige....
Han är tapper Hugo. En god glass efter läkarbesöket!

 

Hotellet har Happy Hour och musen i vår familj gillar vitmögelost....

 
Vi hann med en tur till copymarket och lite karusellåkning på People Square. Inte alla karuseller som såg åkbara ut men två var ok.....
                                              

Pojkarna börjar ha roligare och roligare med varandra och det är riktigt kul!

1 kommentar:

  1. Det är så roligt att läsa din Kina-blogg, Anna!
    Och det ska bli så roligt när ni är hemma igen.
    Idag, måndag, tog jag ledigt, så vi sitter just nu i bilen från Stocken hemåt, först till Västerås och sedan kör jag vidare till Katrineholm. Har ett studiebesök i kväll, så jag måste dit.
    I natt var det storm och ösregn på Stocken, så då vet du hur det tar tag i taket.
    Sköt om er och hälsa
    Elisabet

    SvaraRadera