tisdag 24 december 2013

God Jul!!!!

Vill önska er alla en riktigt God Jul!



Har drabbas av lite bloggtorka så därför kommer inlägget lite senare än vanligt. Har liksom inte haft orken eller tiden att sitta ner och försöka få ihop nåt bra. Har nog väntat på det rätta ögonblicket som inte har kommit ännu.

Jag har kommit närmare Världen de här två åren som vi har bott här. Låter det konstigt? Säkert.

Vad jag menar är att landsgränserna och kontinenterna suddas ut ju närmare Världen man kommer. Jag är så otroligt glad att jag har fått möjligheten att få växa upp i Sverige. Det borde inte spela någon roll vart i Världen man föds och med vilka förutsättningar. Alla borde få samma förutsättningar till ett bra liv! Alla borde få äta sig mätta och få dricka rent vatten. Tänk om det inte fanns några landsgränser? "Vi bor på jorden". Vi hjälper alla, oavsett vart man föds. Det ska inte spela någon roll om man föds i Sverige eller ett U-land. Eller i Sverige under tuffa förhållande för den delen.
Undrar om det beror på att det är jul eller om trenden kommer hålla i sig men den senaste veckan har jag sett i tidningarna många givmilda människor. Många som skriver upp sig i donationsregistret ,många som har givit paket till hemlösa och utslagna mfl. En antirasistisk manifestation ordnades i Sverige.....Det behöver inte ta så mycket tid eller pengar utan många bäckar små.....
Hoppas det är en trend som håller i sig!
Till och med terroristerna säger förlåt......

Det har varit en bra vecka. Barnen har haft lov och eftersom luften är som den är så har vi fått underhålla oss inomhus.
Trodde väl aldrig att jag skulle säga till mina barn att de ska titta på film istället för att gå ut och leka....
Vi har bakat och spelat spel.
Många har lämnat området för att fira jul och nyår nån annanstans.

Igår var det julafton. Första gången som vi firade för oss själva. Jonas hade fått med sig mycket god svensk julmat från sist han var i Sverige.
Jag säger bara det: Allt blir ju så otroligt gott när det är en bristvara! Varje tugga av vörtbrödet och skinkan bara smälte i munnen. Och grönkålen....t o m besken...(hittade en vällagrad skvätt i kylskåpet..)
Eftersom våra barn är inne i en legofas...eller ja, Hugo har byggt med lego sen han var två år  men Gustav har verkligen kommit in i bygget han också. Det blev ju då mycket lego i julklapp så i 3-4 timmar satt vi runt köksbordet, lyssnade på julmusik och byggde med lego. Jättemysigt!
På kvällen blev det Skype med nära och kära...Vemodigt att vara så långt borta från alla....MEN nästa år firar vi jul i vårt nya hus i Runnaby, Örebro! Det ser vi fram emot!

Ta hand om varandra och skänk en tanke till de som inte har det så bra som du!

 
Såna här små jordgubbstomatar kan man ju bara göra när man har färska jordgubbar. Och eftersom jordgubbssäsongen har nyss börjat här i Nanjing så var det självklart!
 
Tomten hann inte komma utan lämnade ett brev till pojkarna i brevlådan med en skattkarta till alla paketen. Mycket uppskattat!
 
Vill inte att det ska ta slut.....

motionsblogg

Vi hörs snart igen!!!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar