måndag 30 april 2012

Sköna maj välkommen.....

Idag är det första maj och det är även en helgdag här i Kina. Jonas jobbade i lördags så han kunde vara ledig igår. Därför åkte vi en sväng till Shanghai med snabbtåget. Vi bodde över på Sofitel hotell. Det var alldeles för MYCKET folk för min smak. Sist vi var där var det inte alls lika mycket folk. Sen är det en helt annan sak att åka bara jag och Jonas utan barnen. Man kan väl lätt säga att det blev två intensiva dagar...Bilderna när barnen springer omkring summerar ganska bra hur det var..;)).  Men självklart är det mysigt att ha med sig barnen på såna här resor. Vi konstaterade att vi har varit för fega att ta med barnen på någonting förrut och det får vi ju äta upp nu. Dem är rätt så ociviliserade...;)). Det kan bara bli bättre!





Förra veckan kom genombrottet för Hugo i skolan. Onsdagen var första dagen han inte grät och det börjar lossna med engelskan mer och mer...Fröken säger att han förstår mycket och han leker med dem andra barnen (inte bara svenske Joel). Joel har varit och är fortfarande ett stöd till Hugo. En jättefin kompis har han hittat! Samma vecka som Hugo började höll klassen på att träna på ett uppträdande om en kinesisk pojke som hade ett alldeles för långt namn...Vi fick komma och titta och dem var så duktiga allihopa. Hugo härmade hur dem andra gjorde och först när han fick se oss kom tårarna....Efter lite tröst så skuttade han in i klassrummet!



Mycket spring i benen har våra barn....

Gustav tycker det är väldigt jobbigt med alla närgångna kineser som klappar på honom och ska ta kort...Tur att Hugo är en linslus och vill vara med på varje bild. Undrar vart dem använder bilderna till?! Visar dem upp dem på släktkalas..?! Tänk om någon i Sverige skulle göra likadant? Då skulle man ju tro att dem hade en baktanke med det. Skulle vara intressant att kunna bildgoogla....


Så här trevlig har jag och Gustav om det är fint väder. Jordgubbar och vindruvor till förmiddagsmellis i trädgården....

2 kommentarer:

  1. Skönt att det går bättre och bättre för Hugo. Är en stor omställning. Men tänk vad mycket han får gratis vad gäller språket.
    Mattias från hans gamla dagis hälsar!
    //Lotta

    SvaraRadera
  2. Lotta: Ja, det är riktigt skönt att det går bättre! Lärarna på skolan är ju också så medvetna om omställningen för barnen vilket underlättar...
    Jag och Hugo har knåpat ihop ett paket till Blåklockan idag! Han saknar sina gamla kompisar....
    Hälsa Mattias!
    Hugo hälsar tillbaka!
    Kram

    SvaraRadera