måndag 29 oktober 2012

Födelsedag, Trick or treat och ett nytt köpcentrum

God Afton!
Mamma och pappa åkte på måndagen och oj så tyst och tomt det blev! Det blir ett annat tempo på tillvaron när man har besök.
Det är som en fest. Jätteroligt men det är en hel del runt omkring och man vill att dem ska ha det bra och trivas.

Veckan som gick var det dags att ta tag i vardagen igen.
Jonas fyllde 35 år i torsdags och jag och barnen gjorde en chokladtårta som vi fikade på när Jonas kom hem på eftermiddagen. Vi beställde hem mat från den Italienska restaurangen. Mycket gott!

Så här ser en av Hugos läxor ut. På måndag gör han Monday och på tisdag gör han...ja ni fattar.
 Dessutom ska han läsa  och sortera ord. Han gör läxorna utan problem och nästan helt utan någon hjälp. 
På fredagskvällen var det Halloweenfest på skolan. För varje sån här grej som händer på skolan så undrar man om det skulle fungera på skolan i Sverige. Å förmodligen inte. Tyvärr. 
Och det beror till stor del på att eleverna på NIS har en av föräldern hemma (oftast). Det innebär att man har tiden att engagera sig i skolan. Det är en stor föräldraförening som ordnar såna här grejer. Det är detsamma med idrottsarrangemang som händer på skolan så gott som varje helg. Såna händelser som man själv upplever som lärare tar så enormt mycket energi. Här följer lärare och elever med runt på tävlingar på helger. Alltså det känns som det är mer engagemang från både lärare och föräldrar. Men som sagt, det funkar här när tiden finns. Skolan är den centrala delen här. 

Pappa Jonas med en trött spindelman

Hugo är både trött och hungrig. Undrar från vem han har ärvt mat-och sov klockan?!

Bröderna har gjort en egen bio på lördagmorgonen. One of these days....


Batman innan han blev för trött.

Dem tre musketör... förlåt spindelmannarna. Dem tre bästisarna i samma klass. Alla tre kom i samma utstyrsel.

Här ska det ut och tiggas godis i området.

På söndagar brukar vi åka ut på nånting. Denna söndagen var inget undantag. Vi hade hört talas om ett nytt köpcentrum som hade öppna och eftersom vi ändå var tvungna att åka till H&M så drog vi dit. WOW! Vilket ställe! Hur stort som helst, med flera biografer, inomhus isbana och en spelhall (som barnen upptäckte ca 5 minuter innan vi skulle åka hem) och massor med butiker.
Rent och fint och inte överdrivet mycket folk. 
                                                   


Förra veckan började vi prata lite om julen och så. Julen här kommer inte att bli som i Sverige. Mycket kan man få tag på men inte allt och det som finns kanske inte smakar som vill ändå. Ikea har en del men det var bättre förr när det var mat från Sverige. Nu är det lokala köttbullar och korven är då verkligen inte så god. En sak som det inte har funnits nån annan jul är julmust. Men i år finns det! Oj, så glad jag blev när jag hörde talas om det. Vi åkte till Ikea och köpte en hel del flaskor! Får hoppas att Jonas föräldrar får med sig lite prinskorv, skinka och inte minst grönkål....
Hösten har börjat komma här. I Sverige snöar det. Hoppas inte det kommer snö är....

Hej hopp!
ps: Härligt att se att du är pigg nu Douglas men matte saknar dig. Tror du får följa med hit i jul....Ds



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar